top of page
Biciklomania.logo.2800.2800.no.backround.png

Biciklomania

predstavlja:

Bosnianmountainsrace_main

Bosna i Hercegovina

Banja Luka

7-13.09.2024

Logo.3000.3000_edited.png

Bosna i Hercegovina kao država našla je svoje mjesto na evropskoj mapi 1992. godine, ali istorija ove regije na Balkanu starija je nego što iko može zamisliti. Danas Bosna ima mnogo nevjerovatnih turističkih atrakcija, lokalno stanovništvo nudi veliko gostoprimstvo i ima dosta prostora za vanjske aktivnosti, uključujući biciklizam.

Bosnian Mountains Race je novo samostalno (self-supported) ultra-endurance biciklističko takmičenje u tokom kojeg učesnici imaju priliku istražiti i naučiti o Bosni i Hercegovini. Jedna država, podijeljena na dva entiteta – Republiku Srpsku i Federaciju Bosne i Hercegovine. Naše rute prolazu kroz oba, tako da svi mogu prisustvovati raznolikosti ljudi koji žive u Bosni. A uz to je prilika probati razne tradicionalne hrane, koje su uvijek svježe i pripremljene od domaćih proizvoda. Trkači će nakratko posjetiti nekoliko prirodnih čuda Bosne, kao što je divan vodopad Pliva i očaravajuće vodene kaskade u Janjskim Otokama. Biće i kratka deonica istorijske železničke trase Ćiro, koja je simbol Balkana i Jugoslavije. Prvi kilometri staza za Ćiru položeni su još za vrijeme vladavine Austro-Ugarske. I naravno Bosnian Mountains Race prikazuje prirodne ljepote koje se nalaze unutar Bosne. Neograničen pogled na planine, visoke visoravni prekrivene raznim biljkama, guste šume sa bogatom faunom, duboke i dugačke doline sa potocima i rijekama ispunjenim netaknutom čistom vodom.

Jeste li spremni krenuti u ovu nevjerovatnu avanturu i svojim očima vidjeti ljepotu Bosne?

Molimo pročitajte prije registracije

ibikebanjaluka.jpg
#I bike BL.nobackground.png

Prije nego što se registrujete, dozvolite nam da vam brzo ispričamo o našem novom projektu. Zove se “I bike Banja Luka" (ja bicikliram u Banja Luci) i ima za cilj stvaranje, izgradnju, održavanje i promociju opsežnog sistema biciklističkih ruta oko i od Banja Luke. Plan za budućnost uključuje izviđačke rute, kreiranje mapa za javnu upotrebu, izradu i postavljanje znakova i još mnogo toga. Sve to za lokalne bicikliste i turiste. U registraciju pitamo, da li ste zainteresovani za donaciju za projekat “Ja biciklizam Banja Luka”. Svaki iznos će biti dodan ukupnoj cijeni registracije, a osoba koja da donaciju imaće odštampan znak na majici "Ja sam dio I bike Banja Luka projekta".

Ukupno donacija (u EUR):

1

2

0

BMR_map.jpg

GLAVNA RUTA

Road.png

650km

Climb_edited.png

15000 metara

156 sati

KRATKA RUTA

450km

Road.png

11000 metara

Climb_edited.png

108 sati

  • Majica

  • Biciklistički kačket sa brojem

  • Fajla rute za GPS uređaj (.gpx, .fit, .tcx)

  • GPS lokator - praćenje uživo

  • Medalja za finišera

  • Nagrade za prva tri takmičara (muško, žensko, parovi)

  • Topli obrok na cilju

  • Automobilska podrška

140 EUR

Flag.eng.jpg
Flag.pl.jpg
bottom of page